Word een leider

Licht en Lucht zoekt enthousiaste groepsleid(st)ers

Wat doe je als leiding?

De kinderen die meegaan op kamp worden (op leeftijd en opstapplaats) ingedeeld in tafelgroepen. Elke groep heeft een eigen tafel in een van de tenten op het kampterrein. Als leiding ben jij verantwoordelijk voor één zo’n tafelgroep. Dat betekent dat je samen met de kinderen ’s ochtends opstapt op de bus, van de bus naar het kampterrein loopt, ze begeleidt met eten en drinken en het opruimen van hun tafel, het omkleden voor en na het zwemmen, en dat je eerste aanspreekpunt bent als de kinderen in jouw groepen vragen hebben. Tussen de gezamenlijke momenten door zijn de kinderen vrij om hun eigen activiteiten te kiezen. In die periodes vervul je algemene leidingtaken: het begeleiden van een activiteit (bijvoorbeeld een groepsspel), helpen bij een sportactiviteit, of toezicht houden in het duinterrein waar de oudere kinderen spelen.

Wie zijn er nog meer leiding?

We hebben typisch 20 tot 30 man/vrouw groepsleiding. Mannen en vrouwen, leeftijden variëren van 18 tot 70 jaar. We hebben veel studenten, ouders van kinderen, en mensen die het leuk vinden om een week van hun vakantie met kinderen bezig te zijn. De groep wordt aangestuurd door de hoofdleiding. Die zorgt voor de groepsindelingen, het rooster voor wachtlopen, en de dagindeling, en beslist wat er wanneer gebeurt. Als lid van de leidinggroep kun je zelf aangeven welke activiteiten jou liggen en waar je graag aan wilt deelnemen. Ook is er ruimte om zelf een activiteit te starten en kinderen te zoeken om mee te doen.

Bij wie kan ik meer informatie krijgen?

Neem gerust contact op met het bestuur, zie onze contactinformatie. Het is belangrijk dat alle leiding minimaal één volle week meegaat en de zondag direct voor de eerste kampweek dat je meegaat beschikbaar bent om ingewerkt te worden. Als je twijfelt, kun je altijd op de leiding intro-avond komen om sfeer te proeven, te luisteren, vragen te stellen en kennis te maken met andere leiding. De leiding intro-avond is op woensdag 30 mei om 20.30u in het tuinhuis van Huis van de Wijk Museumkwartier, Roelof Hartplein 2A in Amsterdam.

Kunt u op andere manieren helpen?

Schrijf je je in als kamp-assistent?

Er is beperkt plaats voor kampassistenten. Schrijf je dus tijdig in!
Op 30 mei 2018 is er om 19.30u een informatie-avond voor nieuwe leiding en voor (nieuwe) kampassistenten in het tuinhuis van Huis van de Wijk Museumkwartier, Roelof Hartplein 2A in Amsterdam.

Helpen met het opbouwen?

Mensen die op 20 en/of 21 juli 2018 een dag willen meehelpen met het opbouwen van het kamp. Dat betekent: tafels in elkaar zetten, schommels en andere speeltoestellen opbouwen. De tenten staan er al. We werken van 9.30 tot 17.30 uur, eigen vervoer is niet noodzakelijk en voor eten en drinken wordt gezorgd. Het is gezellig en je krijgt een indruk van het kamp en het schitterende duingebied.

Interesse? Mail ons: info@licht-en-lucht.nl

Helpen met het afbreken?

Mensen die op 10 en/of 11 augustus 2018 een dag willen meehelpen met het afbreken van het kamp. Dat betekent: tafels, speeltoestellen en alle kampmaterialen weer afbreken en naar de opslag brengen. Afbreken is vrijdag 10 augustus van 14.30 tot 21.30 uur en zaterdag 11 augustus van 9.30 tot 16.30 uur. Eigen vervoer is niet noodzakelijk en voor eten en drinken wordt gezorgd. En het is gezellig! Interesse? Mail ons: info@licht-en-lucht.nl