Vrijwilligers

Wat doe je als leiding?

De kinderen die meegaan op kamp worden (op leeftijd en opstapplaats) ingedeeld in tafelgroepen. Elke groep heeft een eigen tafel in een van de tenten op het kampterrein. Als leiding ben jij verantwoordelijk voor één zo’n tafelgroep. Dat betekent dat je samen met de kinderen ’s ochtends opstapt op de bus, van de bus naar het kampterrein loopt, ze begeleidt met eten en drinken en het opruimen van hun tafel, het omkleden voor en na het zwemmen, en dat je eerste aanspreekpunt bent als de kinderen in jouw groep vragen hebben. Tussen de gezamenlijke momenten door zijn de kinderen vrij om hun eigen activiteiten te kiezen. In die periodes vervul je algemene leidingtaken: het begeleiden van een activiteit (bijvoorbeeld een groepsspel), helpen bij een sportactiviteit, of toezicht houden in het duinterrein waar de oudere kinderen spelen

Wie zijn er nog meer leiding?

We hebben elk jaar ongeveer 20 tot 30 mannen en vrouwen groepsleiding, hun leeftijden variëren van 18 tot 70 jaar. We hebben veel studenten, ouders van kinderen en mensen die het leuk vinden om een week met kinderen bezig te zijn. Het kamp wordt aangestuurd door de hoofdleiding. De hoofdleiding zorgt voor de groepsindelingen, het rooster voor wachtlopen in de duinen en de dagindeling. Als lid van de leiding kun je zelf aangeven welke activiteiten jou liggen en waar je graag aan wilt deelnemen. Ook is er ruimte om zelf een activiteit te starten en kinderen te zoeken om mee te doen.

Bij wie kan ik meer informatie krijgen?

Neem gerust contact op met het bestuur, zie onze contactinformatie. Het is belangrijk dat alle leiding minimaal één volle week meegaat en op zondag direct voor de eerste kampweek is de introductiedag op het kampterrein. Als je twijfelt, kun je altijd op een leiding info-avond komen om sfeer te proeven, te luisteren, vragen te stellen en kennis te maken met andere leiding. De leiding info-avond is in mei, meld je aan via e-mail.

Je kunt ons op veel manieren helpen!

Schrijf je je in als kamp-assistent?

Er is beperkt plaats voor kampassistenten dus tijdig in!
In mei is een verplichte informatie-avond voor nieuwe leiding en voor (nieuwe) kampassistenten.

Helpen met het opbouwen?

We zoeken mensen die op 19 en/of 20 juli een dag willen meehelpen met het opbouwen van het kamp.
Dat betekent: tafels in elkaar zetten, schommels en andere speeltoestellen opbouwen. De tenten staan er al. We werken van 10.00 tot 17.30 uur, eigen vervoer is niet noodzakelijk en voor eten en drinken wordt gezorgd. Het is gezellig en je krijgt een indruk van het kamp en het schitterende duingebied.

Interesse? Mail ons: info@licht-en-lucht.nl

Helpen met het afbreken?

We zoeken mensen die op 10 augustus 2024 willen meehelpen met het afbreken van het kamp. Dat betekent: tafels, speeltoestellen en alle kampmaterialen weer afbreken en naar de opslag brengen. Afbreken is zaterdag 10 augustus van 10.0 tot max 17.00 uur .

Eigen vervoer is niet noodzakelijk en voor eten en drinken wordt gezorgd. En het is gezellig! Interesse? Mail ons: info@licht-en-lucht.nl